2022

Piaty ročník súťaže Miss Horehronie je úspešne za nami a spoznali sme nielen dvanásť krásnych mladých žien ale takisto aj novú kráľovnú krásy Horehronia. Hneď prvou novinkou tohto ročníka bol online kasting, prostredníctvom ktorého, mohli záujemkyne o tento titul poslať videovizitku, v ktorej sa nám predstavili. Následne boli vybrané finalistky pozvané na osobný kasting, ktorý sa uskutočnil v Europa shopping center v Banskej Bystrici. Po ňom vybrala porota finálovú dvanástku najkrajších dievčat, pre ktoré sa začala cesta touto súťažou.

Súťaž sa pre dievčatá začala fotením profilových fotiek na Hoteli Zerrenpach Látky. O vizáž sa starala Natália Bartová, známa pod pseudonymom „Buď nádherná“ a o vlasy, ako inak, kaderník Adam Medveď. Finálová dvanástka bola verejnosti predstavená 7. júla, od kedy prebiehalo aj hlasovanie Miss Sympatia.

Dievčatá absolvovali aj niekoľko sústredení. Hotel Zerrenpach Látky nás privítal ako prvý. Tu sa naše finalistky lepšie spoznávali či už navzájom medzi sebou ale taktiež aj s s celým tímom a postupne sa zoznamovali aj so súťažou. Boli tu pre ne pripravené rôzne aktivity či točenie sprievodných videí.

Druhé sústredenie sa konalo prvý krát v krásnom rezorte Momoland na Ružinej. Ani toto sústredenie sa neobišlo bez rôznych fotení, tréningu catwalk-u, kurzu líčenia či etikety a spoločenského protokolu.

Tretie a zároveň posledné sústredenie sa konalo tesne pred finálovým večerom, v historických priestoroch Zámku Vígľaš. Dievčatá tu naplno pracovali na všetkých detailoch, trénovali prehliadky a choreografie tak, aby ich “veľký večer“ dopadol podľa predstáv. Nechýbali ani rozhovory pre regionálnu televíziu Bystrica SiTy či natáčanie videodokrútok „Na slovíčko v Mercedese“, ktoré mali diváci možnosť vidieť počas finálového  večera v Ministry of FUN.

Dievčatá boli naplno pripravené na finálový večer, ktorý sa uskutočnil 10. septembra v klube Ministry of FUN v Banskej Bystrici. Počas galavečera ukázali svoju jemnosť, ženskosť a prirodzenosť vďaka jedinečnej dizajnérke Božene Petrášovej, módnemu domu Eserre Splendida ako aj luxusným plavkám Lacrostine. Čerešničkou večera bola prehliadka folklórnych šiat od Jaroslavy Wurll Kocanovej. Novinkou počas  galavečera bola pánska prehliadka Lombardi Fashion House, kde sa prítomným divákom predstavili pre zmenu krásni muži.

Kráľovnou krásy Horehronia pre rok 2022 sa stala Nicole Šuleková z Detvy. Titul I. Vicemiss Horehronie si odniesla Rachel Vardžíková a titul II. Vicemiss Horehronie patrí Frederike Ilečkovej. Víťazkou v úplne novej kategórii Miss Sociálne siete sa stala Barbora Pauliaková. Titul od kaderníka súťaže získala Martina Struhárová, ktorá ho doplnila o titul Miss Fitness. Titul Miss Sympatia si odniesla Justína Ema Debnáriková a držiteľkou titulu Miss Face sa stala Kristína Gandžalová.