2023

Šiesty ročník súťaže Miss Horehronie je úspešne za nami a spoznali sme nielen desať krásnych mladých žien ale takisto aj novú kráľovnú krásy Horehronia. Začiatkom leta sa uskutočnil online kasting, prostredníctvom ktorého, mohli záujemkyne o tento titul poslať videovizitku, v ktorej sa nám predstavili. Následne boli vybrané finalistky pozvané na osobný kasting, ktorý sa uskutočnil v Europa shopping center v Banskej Bystrici. Po ňom vybrala porota finálovú desiatku najkrajších dievčat, pre ktoré sa začala cesta touto súťažou.

Súťaž sa pre dievčatá začala fotením profilových fotiek v rezorte Momoland na Ružinej. O vizáž sa starala Nicoll Civáňová a o korunku krásy kaderník Adam Medveď. Finálová desiatka bola verejnosti predstavená začiatkom septembra, od kedy prebiehalo aj hlasovanie o titul Miss Sympatia.

Dievčatá absolvovali aj niekoľko sústredení. Momoland na Ružinej nás privítal ako prvý. Tu sa naše finalistky lepšie spoznávali či už navzájom medzi sebou ale taktiež aj s celým organizačným tímom a postupne sa zoznamovali aj so samotnou súťažou. Boli tu pre ne pripravené rôzne aktivity ako napr. kurz líčenia či točenie sprievodných videí.

Druhé sústredenie sa konalo v historických priestoroch Zámku Vígľaš. Ani toto sústredenie sa neobišlo bez rôznych fotení, tréningu catwalk-u či etikety a spoločenského protokolu.

Tretie a zároveň posledné sústredenie sa konalo tesne pred finálovým večerom, v priestoroch hotela Double Red Cars Museum v Brezne. Dievčatá tu naplno pracovali na všetkých detailoch, trénovali prehliadky a choreografie tak, aby ich “veľký večer“ dopadol podľa predstáv.

Finalistky boli naplno pripravené na finálový večer, ktorý sa uskutočnil 26. novembra v klube Ministry of FUN v Banskej Bystrici. Počas galavečera ukázali svoju jemnosť, ženskosť a prirodzenosť vďaka jedinečnej dizajnérke Viere Futákovej, módnym domom Pasoni a Essere Splendida ako aj luxusným plavkám Relleciga. Aj tento rok bola súčasťou programu pánska prehliadka Lombardi Fashion House, kde sa prítomným divákom predstavili pre zmenu krásni muži.

Kráľovnou krásy Horehronia pre rok 2023 sa stala Nikola Kádašiová z Banskej Bystrice. Titul I. Vicemiss Horehronie si odniesla Bianka Rusnáková a titul II. Vicemiss Horehronie patrí Kristíne Štefaňákovej. Víťazkou v kategórii Miss Sociálne siete sa stala Bianka Rusnáková. Titul od kaderníka súťaže získala Sabina Švantnerová, ktorá ho doplnila o titul Miss Sympatia. Titul Miss Fitness si odniesla spomínaná víťazka Nikola Kádašiová a držiteľkou titulu Miss Face sa stala Alexandra Benková.